Çatı Yalıtımı

      Çatı yalıtımı, çatıların hemen alt taraflarında bulunan yaşam alanlarındaki ısı kaybını engellemek için çatı alanında yalıtımın gerçekleştirilmesi işlemleridir. Yapıların tavan aralarında kullanılmakta olan yalıtım türleri ve yöntemleri, çatının altında yaşam alanlarının olup olmaması ile doğru orantılı bir şekilde çatı yalıtımı işlemleri ve yöntemlerinde değişkenlik görülebilmektedir.

      Çatı tüm binaların dış hava koşullarından korunmasını sağlayan tamamlayıcı ve önemli bir yapı parçası olup çatı yalıtımı uygulamalarının yapılması çatıdan kaynaklanacak olan ısı kayıplarının önlenmesi açısından önemli bir rol oynar. Binalarda yaşanan ısı kayıplarının büyük kısmı çatılardan kaynaklanır. Oluşan ısı kaybı, çatıların modellerine ve özelliklerine göre farklılıklar gösterir. Bununla birlikte çatı modelinden ve özelliklerinden bağımsız olarak, tam anlamıyla bir ısı tasarrufunun sağlanabilmesi için çatı yalıtımının yapılması bir zorunluluk haline gelir.

      Mutlaka İncelemelisiniz! Velux çatı penceresi modelleri https://www.yildirimcatipencereleri.com

      Çatı yalıtım uygulamalarında kullanılacak olan çatı yalıtım malzemeleri; ülkeye, bölgeye, coğrafi ve iklimsel özelliklere göre farklılık gösterebilir. Aşırı soğuk ve aşırı sıcak şeklinde ortaya çıkan sert hava değişimleri binaların diğer yapı malzemelerinde olduğu gibi çatısında da yıpranmalar ve aşınmalar oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle çatıların bakımının, onarımının aksaksız bir şekilde yapılması çatı yalıtım uygulamalarının da ihmal edilmemesi gereklidir. Çatının altında kalmakta olan yaşam alanlarının tavanlarında, ısı köprülerinin oluşması ve buna bağlı olarak ısı kaybının yaşanmaması için işlem çatı yalıtımı olarak adlandırılır.

      Çatılar binaların en temel yapı malzemeleri arasında yer alır. Bu nedenler çatının bakımı, onarımı ve yalıtımı işlemleri çatının yanı sıra binanın da dayanıklılığını artırır ve binanın daha uzun ömürlü olmasında büyük bir rol oynar. Çatılarda ısı yalıtımının yanı sıra ses ve su yalıtımı da yapılabilir. Çatı yalıtımı uygulamalarında kullanılmakta olan yalıtım malzemeleri yağmur ve kar sularının çatıdan sızmasını ve yaşam alanlarına akmasını da engeller.

      Konutlarda çatılardan kaynaklı olarak yaşanan ısı kaybı % 20-25 civarındadır. Çatı modellerinin özellikleri ve kullanım amacı yaşanmakta olan ısı kaybının oranının artmasında yada azalmasında rol oynayabilir. Kış aylarında artan ısı kaybını önlemeyi hedefleyen çatı yalıtımı, yaz aylarında ise artan ısı girişinin engellenmesini amaçlar. Yapılarda sıcaklık dengesinin sağlanması insan sağlığına zarar verebilecek durumların oluşmasını engeller. Kullanılan çatı yalıtım malzemeleri, yalnızca ısı yalıtımı için olmadığından aynı zamanda ses yalıtımını da sağlamış olur. Böylece dışarıdan gelebilecek sesler ve gürültüler azaltılır. Doğru çatı yalıtım malzemeleri kullanıldığı takdirde yangın güvenliği için de gerekli önlemler alınmış olur.

      Uygun ve dayanıklı çatı yalıtım malzemelerinin kullanılması son derece önemlidir. Protan tek katlı polimerik PVC ve TPO membranları ile bu konuda en uygun ve kapsamlı çözümleri sunmaktadır. Protan’ın hem korunmasız hem de korumalı çatılar için kullanılan membran çatı sistemleri bulunmaktadır. Korunmasız çatılar için mekanik tespitli çatı sistemleri en çok kullanılan çözümdür. Kolay ve çabuk uygulanması sayesinde uygun maliyetli ve etkin bir çözüme ulaşılabilir. Protan vakumlu çatı sistemleri rüzgar kaldırmalarına karşı membranın korunması için kullanılan sistemdir. Protan vakumlu çatı sisteminde membran çatıya serbestçe serilir. Yalnızca çevre kenarlarından ve geçirgenliğin olduğu yerlerden raptetlenir. Böylece en güçlü rüzgarda dahi iyi çalışan bir sistem elde edilir.

      Çatı Yenileme
      Çatı Tamiri
      Whatsapp
      Adem Yıldırım
      Adem Yıldırım
      Merhaba.
      Size nasıl yardımcı olabiliriz?